Ілюстрація REUTERS

Volkswagen змушений тимчасово призупинити поставки автомобілів Golf і Skoda Octavia нового покоління у зв'язку з проблемами з програмним забезпеченням.

Читайте такожНімецький Volkswagen після простою відновив виробництво на своєму головному заводі (фоторепортаж)

Про це повідомляє Autonews з посиланням на видання Automotive News.

Відео дня

Продажі машин припинені через помилки в модулі системи eCall — автоматичного екстреного виклику рятувальних служб під час аварії, використання якої стало обов'язковим в Європі кілька років тому.

На цей час німецький концерн готує кілька великих відкличних кампаній, пов'язаних із несправністю. При цьому автомобілі продовжують випускати, проте поки не відвантажують їх дилерам. Нове програмне забезпечення для системи eCall повинні випустити до середини червня.

Раніше стало відомо, що Volkswagen може перенести старт продажів електрокара ID.3 нового покоління у зв'язку з «сирим» програмним забезпеченням. Випробувачі моделі регулярно доповідали керівництву про приблизно 300 різних системних помилок, які трапляються щодня. Вони відзначали, що програмне забезпечення було розроблено «у великому поспіху», тому багато систем та їх елементів «не розуміють» один одного, що призводить до численних збоїв та інших складнощів.