Ілюстрація REUTERS

Volkswagen може перенести початок старту продажів електрокара ID.3, який повинен скласти конкуренцію Tesla Model 3. Запланованому на літо 2020 року запуску загрожують численні помилки в програмному забезпеченні автомобіля.

Читайте такожVolkswagen Touareg став гібридом (фото)

Про це повідомляє німецький Manager Magazine, передає Autonews.

Відео дня

За даними видання, випробувачі моделі доповідають керівництву про приблизно 300 різних помилок і системні збої щодня. Вони відзначають, що програмне забезпечення було розроблено «у великому поспіху», тому багато систем та їхні елементи «не розуміють» один одного, що призводить до численних збоїв та інших складнощів.

На даний момент команда з приблизно 10 тис. фахівців намагається розв'язати проблему, щоб запустити виробництво в заплановані терміни. Перенесення старту продажів може обійтися німецькому концерну в значні додаткові кошти, оскільки вже випущені машини доведеться дообладнувати вже в поствиробничий період.

ID.3 став першим серійним електрокаром Volkswagen, побудованим на новій платформі MEB. П'ятидверний хетчбек використовує особливі плоскі батареї, які розташовуються під підлогою автомобіля. Це зроблено для того, щоб збільшити внутрішній простір автомобіля. За розмірами новинка порівнянна з «Гольфом» — її довжина становить 4260 міліметрів.

Електрокар запропонують у трьох основних модифікаціях: з акумуляторами на 45, 58 і 77 кВт·год, які дозволять проїжджати без підзарядки 330, 420 550 км відповідно. Потужність електромотора становить 150 і 204 кінських сили. Базовий автомобіль обійдеться дешевше 30 тис. євро.