Транспорт в Україні 25 лютого / фото УНІАН

Описуємо транспортну ситуацію в Україні на 25 лютого.

Київське метро

Метро Києва працює в режимі перевезень, станції відкриті для проходу. З організаційних причин червона лінія метро курсує від станції "Лісова" до станції "Шулявська". 

При сигналі "Повітряна тривога" наземні станції "Дніпро", "Гідропарк", "Лівобережна", "Дарниця", "Чернігівська", "Лісова" не працюватимуть. Вони не безпечні для укриття і перевезення. Киян просять ховатися на інших станціях.

Відео дня

Поїзд

Залізниця працює цілодобово і евакуює людей з лінії вогню. Маршрут деяких поїздів змінено. Наступні поїзди курсуватимуть в обхід ділянки Харків-Куп'янськ: 45/46 Ужгород Лисичанськ, 132/131 Жмеринка Лисичанськ, 20/19 Київ Попасна.

Поїзд 44 Івано-Франківськ - Чернігів прямує до ст. Київ. Також змінено маршрут курсування поїздів 67 Київ - Варшава, 95 Київ - Рахів, 43 Київ - Івано-Франківськ, 235 Київ - Ужгород, 97 Київ - Ковель з рухом безпечною ділянкою Київ - Фастів - Житомир - Коростень.

Потяги 91 Київ-Львів та 15 Харків - Рахів курсуватимуть за маршрутом через Київ - Фастів - Козятин - Шепетівку - Здолбунів.

Те саме у зворотному напрямку стосується поїздів 2 Івано-Франківськ - Костянтинівка, 18 Ужгород - Рахів та 706 Перемишль - Київ.

"Слобожанський Експрес" 888/887 Попасна-Харків і 885/886 Харків - Газа поки не здійснює перевезень.

Регулярні пасажирські рейси не заходитимуть у східні прикордонні міста, такі як Херсон, Конотоп та ін.

Літак

Повітряний простір над Україною для цивільних закрито. Всі пасажирські рейси зараз скасовані.

Морський порт

В даний час відкриті гирло "Швидкі", Бузько-Дніпровсько-Лиманський канал і Херсонський морський канал. Обмежені вантажні операції в Маріуполі та Бердянську.

Рух суден на вхід і вихід обмежено в Чорноморську, Миколаєві, Рене і Южному.

Обмежено рух суден на вхід і вихід, а також призупинено вантажні операції в наступних містах: Білгород-Дністровський, Ізмаїл, Одеса, Ольвія, Скадовськ, Херсон, Усть-Дунайськ.

Дороги і транспорт

Укравтодор заявляє про ворожі позначки на дорожньому покритті. Це сигнали, які використовують російські війська для наступів, в тому числі вночі. Їх потрібно засипати чи зафарбовувати, або повідомляти про них в поліцію.

25 лютого з 14:00 за польським часом на пункт пропуску Budzisko (з польського боку – дорога 8, з литовської – A5) представник Посольства України в Республіці Польща надаватиме дозволи на транзитний проїзд в Україну. Дозволи видаватимуться виключно відповідно до інформації, наданої автомобільними перевізниками.

Вас також можуть зацікавити новини: