Голову "Антонова" Олександра Донця нарешті поновлено на посаді / фото УНІАН

Окружний адміністративний суд міста Києва призупинив дію рішення генерального директора "Укроборонпрому" Айвараса Абромавичуса від 9 червня 2020 року про звільнення президента держпідприємства "Антонов" Олександра Донця.

Читайте такожНайбільший у світі літак "Мрія" доставивши в Україну медичний вантаж з Китаю (фото, відео)

Про це повідомили в прес-службі юридичної фірми "Ілляшев та Партнери", що представляє інтереси ДП "Антонов".

Відео дня

"Тим самим суд задовольнив клопотання А. Донця за його позовом про незаконність наказу Абромавичуса. Також суд заборонив здійснювати будь-які дії щодо зміни даних про президента ДП "Антонов" у державному реєстрі, в тому числі виключати з держреєстру відомості, що Олександр Донець є керівником держпідприємства", - йдеться в повідомленні.

За словами старшого партнера фірми "Ілляшев та Партнери" Романа Марченка, згідно з Кодексом адміністративного судочинства, рішення суду вступило в законну силу негайно з моменту її винесення, тобто Донець наразі є єдиним законним керівником ДП "Антонов", а будь-які особи, які будуть перешкоджати діяльності президента ДП "Антонов", будуть підлягати кримінальної відповідальності за ст. 382 Кримінального кодексу "Невиконання судового рішення", що карається позбавленням волі на строк до восьми років".

Як повідомляв УНІАН, 9 червня державний концерн "Укроборонпром" ухвалив рішення про припинення повноважень президента державного підприємства "Антонов" Олександра Донця.