Підготовка навчальних закладів Києва до нового навчального року коштуватиме 93 млн. грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила журналістам начальник Головного управління освіти і науки Київської міськдержадміністрації Віра ГОРЮНОВА після розширеної колегії КМДА.

"На сьогодні ми маємо 93 млн. грн. на підготовку до навчального року і 23 млн. на підготовку до зими… 47 млн. грн. використано, виплачено”, - сказала керівник управління освіти.

Відео дня

За її словами, особливістю бюджетного фінансування є те, що оплата відбувається по факту виконаних робіт, тобто на сьогодні із запланованого виконано трохи більше половини. “Але виконані роботи випереджають і там десь мільйонів на 10 вже взяті фінансові зобов’язання”, - додала В.ГОРЮНОВА .

Вона звернула увагу на те, що існує доручення голови КМДА забезпечити фінансування у повному обсязі на підготовку закладів освіти до навчального року. “Ми всі кошти отримаємо. Принаймні в перших числах вересня буде завершено все фінансування по підготовці до нового навчального року. Самі роботи будуть закінчені 22-23 серпня”, - зазначила начальник ГУ освіти та науки.

Основні кошти, за її словами, підуть на ремонти приміщень.

Під час колегії голова КМДА Олександр ПОПОВ сказав, що від повного фінансування заходів є відставання і на сьогодні роботи виконані майже на 50%.

“Я прошу до кінця цього місяця зробити 70% і вже у вересні розрахуватись остаточно за виконані роботи. Візьміть це на контроль”, - звернувся він до свого заступника Руслана КРАМАРЕНКА.