Водночас вона окреслила цілі, які, на її думку, необхідно відстоювати Україні \ фото УНІАН

Посол США в Україні Марі Йованович розповіла про очікування від президентських виборів в Україні.

Читайте такожЦВК зареєструвала ще двох кандидатів в президенти: наразі їх вже 22

Як повідомляє Посольство США в Україні, про це Йованович сказала під час промови в Українській академії лідерства.

Відео дня

"Немає потреби казати вам, що Україна вступає в критичний період, пов’язаний з виборами, що наближаються", - заявила Йованович.

На її переконання, "тільки український народ має обирати шлях майбутнього для України".

"Кого підтримують Сполучені Штати на цих виборах? Не думаю, що ви здивуєтесь, коли я скажу: ми підтримаємо український народ", - наголосила Йованович.

"По мірі того, як просувається сезон президентських виборів, ми, в США, поділяємо очікування українського народу: що «тітушки» не будуть частиною цих виборів; що людям, зайнятим у виборчих кампаніях, не варто боятися того, що їх битимуть чи переслідуватимуть; що у селах не можливо буде купити голоси виборців; що росіяни чи будь-який з кандидатів не застосовують дезінформацію, щоб розмивати істину; і що умови для повної участі всіх громадян України забезпечені належним чином", - наголосила Йованович.

"Вибори є одним із священних прав і обов’язків у демократичному суспільстві. Україна, всі ви друзі, заслуговуєте на виборчий процес, яким пишатимуться ваші громадяни і який відповідатиме обіцянкам Революції гідності", - заявила вона.

Водночас вона окреслила цілі, які, на її думку, необхідно відстоювати Україні.

"Україна мусить залишатися рішучою на своєму шляху до миру та реформ, із стабільними та сильними принципами економічного зростання та захищеною принциповими та безкомпромісними західними цінностями", - переконана посол США.

Вона завила, що переважну більшість українців єднає стійка підтримка трьох пріоритетів, а саме успішне завершення конфлікту на сході України, успішна економіка та уряд, який працює для українців, поважає їхні права, і ставиться до всіх громадян однаково у відповідності до закону.

"Сполучені Штати рішуче виявляють солідарність з українським народом і вважають, що ви – як і люди в усьому світі – заслуговуєте на ці можливості", - додала Йованович.