Правоохоронці зафіксували вже понад 600 повідомлень про порушення під час передвиборчої кампанії / фото УНІАН

З початку виборчої кампанії, що стартувала 31 грудня 2018 року, поліція зафіксувала вже 652 повідомлення про події, пов'язані з виборами.

Як повідомляє Департамент комунікації МВС України, із набранням президентськими перегонами обертів кількість звернень про факти порушення законів під час виборчої кампанії зростає.

Читайте такожГенерал СБУ: спецслужби РФ – не єдине можливе джерело провокацій на виборах

Відео дня

Так, за минулу добу на території держави працівники поліції зареєстрували 26 повідомлень про події, пов'язані з виборами.

Усього з початку виборчої кампанії у державі зареєстровано 652 повідомлення про події, пов'язані з виборами. З них за 12 фактами відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань: (7 – за ст. 296 «Хуліганство», 2 – за ст. 160 «Підкуп виборця, учасника референдуму» та по одному - за ст. 159-1 «Порушення порядку фінансування виборчої кампанії кандидата, політичної партії (блоку)», ст. 171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» і ст. 365 «Перевищення влади або службових повноважень» Кримінального кодексу України.

Також повідомляється, що з 31 грудня 2018 р. складено 145 адміністративних протоколів. Розглянуто 140 звернень згідно із нормами закону "Про звернення громадян".

Працівники поліції перевіряють 334 повідомлення.