У режиму Порошенко - агонія. Останні рейтинги показують, що у поки що чинного президента, зменшуються шанси навіть не на перемогу, а на те, щоб потрапити у другий тур виборів.

Читайте такожЗеленський очолює президентський рейтинг та суттєво випереджає Порошенка – соціологи

Але бажання утримати владу настільки сильне, що за неї у Порошенка готові платити велику ціну. Поки грошима. Тому розгорнули по всій країні дільниці для підкупу виборців, яким платять від 500 до 1500 гривень за підтримку, як вони це називають - команди Порошенка.

Журналісти знайшли розгалужену мережу агітаторів блоку імені президента і знайшли безліч цікавинок для правоохоронних органів. Людям доводиться працювати за мізерні гроші, звичайно, нелегальні і не обкладені податком. Разом з тим - розповідати всім, що вони волонтери.

Нещодавно спостерігачі мережі "Опора" зафіксували схему з мобілізації виборців на користь чинного президента Петра Порошенка. В областях України агітатори ходять по домівках і шукають потенційних виборців Порошенка.

Агітатори ходять по домівках зі спеціальною анкетою. Туди заносять відомості про людей та їхнє ставлення до Порошенка. Опитування необхідно провести чотири рази.

Спеціальним людям платять в залежності від регіону. Суми коливаються від 500 гривень (Дніпропетровська область) до 1500 гривень (Волинська, Хмельницька області). Хоча платити за агітацію за законодавством в Україні заборонено.

Спочатку підготували команду агітаторів, які надали свої особисті дані до реєстру штабу БПП. За це вони отримали пластикову ID-карту, яку можна активувати за допомогою смс-коду, і 500 гривень заохочення. "Порохоботам" обіцяють виплатити ще 500 грн, якщо Порошенко вийде у другий тур.

Як повідомляв УНІАН, раніше журналіст розповів, як в приймальні депутата Київради від БПП Максима Конобаса відбувається роздача грошей місцевим жителям.