Чергові вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року / фото УНІАН

Голова Європейській мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) Златко Вуйович заявляє про загрозу впливу Росії на українські вибори.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив у коментарі журналістам.

«Наші спостерігачі приїжджають наступного тижня. З цього періоду почнеться спостереження за виборчими процесами в Україні. Що стосується саме російського впливу на українські вибори, то, звичайно, в РФ є така можливість», - зазначив він.

Відео дня

За словами голови ENEMO, в майбутній доповіді організації будуть включати в тому числі спостереження за медіа.

Читайте такожENEMO розмістить в Україні понад 300 спостерігачів за президентськими виборами

«В цьому контексті ми будемо спостерігати за фейковими новинами», - додав Вуйович.

«У відповідності до міжнародних стандартів спостереження за виборами, ми будемо спостерігати за всіма частинами виборчого процесу, будемо здійснювати спостереження за сферою медіа як і за соціальними мережами. Це буде проводитись нашими довготерміновими спостерігачами на місцях…Президентська кампанія в Україні не є досить довгою. Треба сказати, що може впливати на вибори – це фейкові новини та підтримка тими чи іншими ЗМІ того чи іншого кандидата», - додав він.

*** Міжнародна місія зі спостереження ENEMO в Україні 2019 фінансується USAID (Агентством США з міжнародного розвитку) через NDI (Національний демократичний інститут), Посольством Федеративної Республіки Німеччина в Києві та Європейським Союзом.

Як відомо, чергові вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року.