За словами прокурора, тиск почався в жовтні 2018 року / Фото УНІАН

Керівник Запорізької місцевої прокуратури №2 Роман Мазурік, якого днями звільнив генеральний прокурор Юрій Луценко, збирається судитися за відновлення на посаді.

Про це Мазурик заявив сьогодні під час прес-конференції, передає 061.

Читайте такожПоліція зареєструвала 1891 звернення про порушення виборчого законодавства

Відео дня

За його словами, причиною звільнення стало його "небажання брати участь у передвиборних процесах".

"Справжня причина полягає у небажанні брати участь у передвиборній істерії. Це небажання я доводив до відома прокурора області. Разом з тим ставилися завдання необхідності узгодження кримінальних проваджень, зобов'язували погоджувати можливі обшуки в тих чи інших справах за вказівкою керівництва області", - розповів Мазурік.

За словами прокурора, тиск почався в жовтні 2018 року, а в поданні генпрокурора не зазначено, у чому саме проявлялася некомпетентність. Мазурік також заявив про тиск на його співробітників: за 2 місяці на них склали 11 дисциплінарних скарг.

"Моя позиція сувора. На моє глибоке переконання, прокуратура повинна бути поза політикою, а не поза законом. Буду оскаржувати в судових інстанціях. Той непрофесіоналізм, який виписаний у тому поданні та рішенні, буде розбитий в судових інстанціях, і я повернуся на посаду - керівника місцевої прокуратури №2», - заявив Мазурік.

Нагадаємо, минулого тижня Луценко підписав наказ про звільнення керівника Запорізької місцевої прокуратури №2 Романа Мазуріка у зв'язку з неналежним виконанням посадових обов'язків.