Кандидати в президенти України повинні ухвалити остаточне рішення про участь у передвиборній гонці до 7 березня включно / фото УНІАН

Зареєстровані кандидати в президенти України можуть відмовитися від участі у виборах ще протягом чотирьох днів – до 7 березня.

Про це йдеться в календарному плані з підготовки та проведення виборів.

Читайте такожУ Порошенка прокоментували об'єднання Садового і Гриценка

Відео дня

"Звернення до Центральної виборчої комісії з письмовою заявою про відмову від балотування: в будь-який час після реєстрації кандидата на пост президента України, але не пізніше ніж за 23 дні до дня виборів – до 7 березня включно", – йдеться в плані.

Центральна виборча комісія повинна ухвалити рішення про скасування реєстрації кандидата на пост президента України у разі надходження заяви до 8 березня включно.

Нагадаємо, у п’ятницю, 1 березня, кандидат у президенти Андрій Садовий зняв свою кандидатуру. Садовий вирішив відмовитися від участі у виборах на користь кандидата на пост президента України Анатолія Гриценка. Згодом Садовий розповів, що зустрічався з кандидатом у президенти Володимиром Зеленським у Києві. Мер Львова запевняє, що говорив із Зеленським про майбутнє України. При цьому Зеленський йому нічого не пропонував і не просив про підтримку.

Пізніше стало відомо, що кандидат на пост президента України від партії "Сила людей" Дмитро Гнап також знімає свою кандидатуру на користь кандидата в президенти Анатолія Гриценка.