Олег Ляшко обійшов Гриценка і Бойка / фото УНІАН

У штабі Юлії Тимошенко впевнені в тому, що 2,5 млн осіб віддадуть лідеру Радикальної партії Олегу Ляшку 4 місце.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного партійцями ВО «Батьківщина» в лютому поточного року. Як повідомляють у партії опитування проводилося методом анкетування в усіх регіонах України, крім окупованих територій.

Читайте такожЯкщо президентом стане Ляшко або Тимошенко, мораторій на зростання тарифів буде введено - політолог

Відео дня

Згідно з результатами дослідження, лідер Радикальної партії Олег Ляшко займає 4 позицію. За нього готові проголосувати 7,65% з українців з-поміж тих, хто визначився з вибором виборців. П'ятірку лідерів замикає Юрій Бойко з результатом 7,62%. Третю сходинку рейтингу займає Петро Порошенко (15,8%), друга позиція за Володимиром Зеленським (20,96%), а лідером кампанії є Юлія Тимошенко (31,68%).

Експерти стверджують, що в ході виборів рейтинги кандидатів можуть кардинально змінитися, оскільки у кожного є так званий «прихований електоральний потенціал». Його представляють люди, які симпатизують тому чи іншому політику, проте поки не визначились чи будуть брати участь у виборах і за кого віддадуть свій голос.

Дуже потужним «прихованим електоральним потенціалом» зокрема володіє Олег Ляшко. На думку політолога Володимира Цибулька, послідовно проводиться лідером «радикалів» антикорупційна політика і реалізована стратегія побудови соціально справедливого суспільства, безумовно, вплинуть на результати голосування. На переконання Цибулько, радикальна партія і її лідер Олег Ляшко дуже сильно здивують своїх політичних опонентів реальними результатами голосування.

Враховуючи тотальні рейтинги недовіри чинному Президенту, і неоднозначне ставлення електорату до Юлії Тимошенко, експерти допускають можливість виходу Олега Ляшка у другий тур.