Влада хоче купити старшого виборця і залякати молодь – нардеп Тарас Батенко / фото прес-служби політика

Про це під час виступу у Верховній Раді України заявив голова УКРОПу, народний депутат Тарас Батенко.

«За стінами українського парламенту відбувається президентська кампанія з великим елементом цинізму. Влада хоче купити старшого за віком виборця, середнього за віком змусила виїхати на заробітки, а молодшого – залякати, щоб той узагалі не прийшов на дільниці. Хочу звернути увагу на масштабну «сітку» фальсифікації й підготовку до купівлі виборців, використання адміністративного ресурсу, що їх застосовує чинна влада. Ніщо не може виправдати цинічну сітку, яка сьогодні бродить територією України. Це – плювок в очі держави, в демократію, Майдан, громадянське суспільство», – зауважив він.

За словами укропівця, одним із проявів використання адміністративного ресурсу є агітація за допомогою інформаційних матеріалів за чинного президента Петра Порошенка.

Відео дня

«Від Ради регіонального розвитку в Україні по домівках розносяться листи в конвертах, де агітують за чинного президента. Хочу сказати про численні дзвінки з боку влади керівникам ОТГ, які щойно перемогли, які є нібито незалежними і яких переконують підписатися за чинного президента. Тиснуть на керівників рад різних рівнів, яких обрав народ», – підкреслив Тарас Батенко.

Водночас голова УКРОПу повідомив, що днями у Львівській області почали залякувати молодь фейковими повідомленнями про перевірку та узгодження на дільницях 30 та 31 березня списку громадян, які підлягають строковому призову на військову службу. Таким чином, на думку Тараса Батенка, влада хоче знизити явку виборців серед молоді.

«Ці матеріали перешкоджають вільному волевиявленню громадян. На них розміщено інформацію, що нібито в квітні цього року розпочинається призов на строкову військову службу. У зв’язку з цим у суботу та неділю, 30 та 31 березня, нібито в місцях масового перебування громадян та на виборчих дільницях буде перевірка та узгодження списку громадян, які підлягають строковому призову на військову службу. Що це, як не бажання знизити явку людей, молоді на цих виборах? Що це, як не ще один плювок в українську демократію?» – наголосив він.