На українській антарктичній станції теж обирали президента / wikipedia.org

Голосування на спеціальній виборчій дільниці на антарктичній станції «Академік Вернадський» розпочалося 31 березня о 8.00 за місцевим аргентинським часом (о 14.00 за київським часом) і завершилося за годину.

Читайте такожНа виборах президента України вже проголосували понад 45% виборців

Про це повідомили у прес-службі Національного антарктичного наукового центру (НАНЦ).

Відео дня

Як зазначається, у голосуванні взяли участь 34 громадянина – 11 учасників 23-ої Української антарктичної експедиції та 23 члени сезонного загону науковців, які нині перебувають на станції.

«О 15.40 за Києвом скан-копія протоколу за результатами голосування була відправлена через інтернет до Центральної виборчої комісії. Оригінали бюлетенів та протоколу опечатані та будуть передані до ЦВК після ротації постійної антарктичної експедиції, приблизно в другій половині квітня 2019 року», - поінформували у НАНЦ.

Довідка УНІАН. Сьогодні, 31 березня, в Україні відбуваються чергові президентські вибори. Відповідно до календарного плану виборів, дільниці для голосування відкрились о 8:00 та працюватимуть до 20:00 включно.

Центральна виборча комісія зареєструвала 39 кандидатів у президенти. В Україні створено 199 виборчих округів. Кількість виборчих дільниць, за даними сайту ЦВК, становить 29 тис. 989. У закордонному виборчому окрузі - 101 виборча дільниця. Станом на 15.00, за даними із 178 територіальних виборчих округів, явка на виборах президента України становить 45,04%.

Станом на 16.00 до поліції надійшло 950 заяв та повідомлень щодо ймовірних правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом, відкрито вісім кримінальних проваджень.