Юлія Тимошенко / REUTERS

Кандидат в президенти України, лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко назвала оприлюднені дані екзит-полу маніпуляціями і закликає не вірити цим даним.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила своєму виборчому штабі.

Тимошенко зазначила, що «хтось зараз намагається із-за лаштунків показати екзит-поли як кінцевий результат виборчої кампанії».

Відео дня

За її словами, екзит-поли про «входження Петра Порошенка в другий тур, за нашими оцінками і дослідженнями не відповідають дійсності - це абсолютно замовні, маніпулятивні екзит-поли, так само як в останній час була маніпулятивна і замовна соціологія в Україні».

Тимошенко наголосила, що з 24-ї години її команда розпочне оголошувати дані паралельного підрахунку голосів на основі даних протоколів з кожної виборчої дільниці. До кінця завтрашнього її команда планує зібрати оригінальні протоколи з мокрими печатками і оголосити дані суспільству.

Лідер «Батьківщини» закликає суспільство не сприймати екзит-поли як «істину в останній інстанції».

«Ця абсолютно маніпулятивна нечесна річ», - наголосила Тимошенко.

Читайте такожЗеленський набирає 30,4% голосів, Порошенко - 17,8%, Тимошенко на третьому місці з 14,2% - Національний екзит-пол

Вона закликала членів команди не вірити екзит-полам, які спрямовані на «дезорганізацію нашої команди із захисту результатів виборів». Кандидат закликала людей йти до виборчих дільниць, щоб захистити результати виборів.

«Буде силове втручання з боку людей президента для того, щоб зіпсувати протоколи. Будьте сильними, за всю ніч не покиньте виборчі дільниці. Ми з вами боремося за кожний протокол»,- наголосила Тимошенко.

При цьому вона зауважила, що «ми не оспорюємо перше місце Володимира Зеленського з результатом 27% за нашим екзит-полом. На другому місці знаходиться наша команда з результатом 20, 9% і на третьому місці Порошенко – з 17,5%».

Як повідомляв УНІАН, результати проекту «Національний екзит-пол 2019», проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, Київським міжнародним інститутом соціології та Українським центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова свідчать про те, що станом на 18:00 за Зеленського проголосували - 30,4%, за Порошенка - 17,8%, за Тимошенко – 14,2% виборців.

Згідно з результатами всеукраїнського екзит-полу, проведеного на замовлення програми ТСН на телеканалі «1+1», Зеленському віддали свої голоси 30,1% виборців, Порошенку - 18,5%, Тимошенко – 14,0% опитаних на виході з виборчих дільниць.