Отримали виборчі бюлетені на дільницях 17 млн 599 виборців / фото УНІАН

У голосуванні на виборах президента взяли участь понад 17 мільйонів із більш як 26 мільйонів виборців.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомила голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

За її словами, отримали виборчі бюлетені на дільницях 17 000 599 виборців, а до виборчих списків було включено 26 770 419 виборців.

Відео дня

Також Сліпачук зазначила, що перші дані з виборчих дільниць почали надходити із закордонного виборчого округу, тобто з дільниць в інших країнах, де голосування розпочалося і закінчилось раніше, ніж в Україні, відповідно до часових поясів, а також із невеликих дільниць в Україні, де вже змогли порахувати та передати дані до окружних виборчих комісій.

Читайте такожЗеленський набірає 30,6%, Порошенко другий з 17,8% - остаточні дані Національного екзит-полу

Крім того, Сліпачук закликала спостерігачів та представників ЗМІ, які, згідно із законом, перебувають на дільницях під час підрахунку голосів не втручатися у роботу комісій.

«Своєю зосередженістю на цьому процесі, своїм спостереженням ви маєте допомогти членам виборчих комісій все зробити у відповідності до закону. Я дуже закликаю всіх не намагатися втручатися в роботу комісій», - наголосила вона.

Водночас Сліпачук додала, що високо оцінює роботі виборчих комісій.

Нагадаємо, раніше у Центральній виборчій комісії констатували, що голосування на президентських виборах відбулося. Також у ЦВК чекають на паперові протоколи від окружних виборчих комісій, і тому результати, які надходять в систему "Вибори" з дільниць в електронному вигляді, можуть уточнюватися.