Соціолог констатувала, що не слід сподівається на таку високу явку у другому турі / УНІАН

Відомий український соціолог, директор Фонду Демократичні ініціативи Ірина Бекешкіна висловила думку, що явка на виборах у першому турі виборів президента України істотно відрізнялася від озвучених цифр ЦВК.

Аналітик пояснила, що значно кількість виборців постійно перебувають за межами країни, тому, якщо рахувати відсоток від реальної кількості населення, то він буде набагато вище, пише "Главред".

Читайте такожПолітолог назвавши шанси Зеленського та Порошенка у іншому турі виборів

Відео дня

"Я думаю явка на виборах в першому турі була досить високою, оскільки 63% ми вважаємо по відношенню до всього населення України (за винятком окупованих територій). Але ми не знаємо, скільки мільйонів наших громадян зараз перебувають на заробітках за кордон. Тому якщо порахувати тих, хто зараз реально знаходиться в Україні, то явка буде не менше 75%", - сказала Бекешкіна.

Соціолог констатувала, що не слід сподівається на таку високу явку у другому турі виборів по ряду ключових причин.

"Явка у другому турі буде, звичайно, менше. Не всі з тих, хто голосував за інших кандидатів, що підуть на вибори, а мобілізуються не стільки противник, скільки противники: Зеленський з одного боку, Порошенко - з іншого", - підсумувала вона.