Зеленський і Порошенко повинні зустрітися на дебатах / колаж УНІАН

Народні депутати від партії "Блок Петра Порошенко» Ірина Геращенко (перший заступник голови Верховної Ради, позафракційний) і Марія Іонова (заступник голови парламентського комітету з питань європейської інтеграції, член фракції «БПП») зареєстрували законопроект про обов'язкове проведення дебатів між кандидатами перед другим туром президентських виборів в Україні.

Про це Геращенко повідомила на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожENEMO рекомендує провести дебати кандидатів у президенти перед іншим туром виборів

Відео дня

Вона наполягає, що Володимир Зеленський і Петро Порошенко повинні зустрітися і відповісти на питання виборців і опонентів.

Геращенко переконана, що «Зеленський боїться дебатів». Вона порівнює цю ситуацію з ситуацією, яка склалася у 2004 році, коли у другий тур виборів вийшли Віктор Ющенко і Віктор Янукович. Геращенко тоді підтримувала Ющенка і виступала за дебати.

31 березня в Україні відбулися вибори президента. Володимир Зеленський випереджає чинного президента Петра Порошенка на 14%, згідно з проміжним даними ЦВК.

Порошенко висловив думку, що перед другим туром виборів обов'язково повинні пройти передвиборчі дебати кандидатів: «Вибори у другому турі. Ключовим елементом повинні бути передвиборчі дебати».

Зеленський заявив, що готовий прийти на них, "якщо дозволить його графік як художнього керівника студії "Квартал 95"."