Данилюк розповів, коли будуть перші реформи і перші "посадки" / УНІАН

Про це сказав радник Зеленського екс-міністр фінансів Олександр Данилюк на Free market road show.  

"Звичайно треба буде почати з того, щоб ті реформи, які насправді були просто імітовані, щоб їх зробити по-справжньому. Які вони? Перше – це судова реформа.Ми на наступному тижні представимо наше бачення", - сказав він, пише "Українська правда".

За словами Данилюка, у них є декілька рішень, які дозволять "поставити все з голови на ноги".

Відео дня

"Почнемо з Верховного Суду та Апеляційного суду", - додав він.

Також команда Зеленського буде подавати законопроекти щодо нового податкового кодексу та кодексу про працю, щоб зробити "законодавство у цих сферах ліберальним".

За словами Данилюка, наразі вони виходять "на фінішну пряму по цих напрямках".

Читайте такожУ Зеленського висунули низку вимог до Порошенка"Наступне це перезапуск антикорупційної інфраструктури, яка, на жаль, не працює, вона є політично залежною. Дуже сподіваюся, що Антикорупційний суд не доведеться створювати формально Зеленському, а це зробить Порошенко. А він мав це зробити ще минулого тижня", - сказав Данилюк.

На його думку, за політичної волі Антикорупційний суд вже сьогодні міг би ухвалювати перші рішення.

"Я впевнений, що ці рішення і перші посадки, вони вже відбудуться незабаром після зміни керівництва країни", - сказав радник Зеленского.

Читайте такожПорошенко найняв проти Зеленського відомого «чорного піарника» – СаакашвіліТакож, за його словами, команда працюватиме над створенням інституту фінансових розслідувань і над тим, щоб прибрати тиск правоохоронних органів на бізнес.

Він додав, що спроби реформувати старі інституції – прокуратуру, суди, СБУ, Державну фіскальну службу – закінчилися провалом.

"Тому є єдиний підхід, до якого нам доведеться вдатися, це старий підхід революції: "до основания, а потом". Інше не працює. Тому наш підхід до реформування і ГПУ, і всіх органів, які я перелічив, – це буде: викорінити повністю оцей вірус корупції і старих підходів. І керувати ними (цими органами – ред.) мають люди, які вийшли не із системи", - підсумував Данилюк.