Порошенко і Зеленський зібралися провести дебати на НСК Олімпійський / колаж УНІАН

Дебати вже йдуть, але фактично вони вже відбуваються в нестандартній формі. І кандидати вже почали використовувати свої фішки. Здали аналізи – один в приватній лабораторії, а другий – в державній. І вже видно, що Володимир Зеленський - це капіталізм. А Петро Порошенко – державний соціалізм.

Про це сказав Олег Соскін, директор Інституту трансформації суспільства, економіст і політолог, для Главреда.

Читайте такожЗеленський і Порошенко мають пояснити українцям свої пріоритети на 5 років - євродепутат

Відео дня

"Але якщо говорити серйозно, то Порошенко вже програє. Він грає за правилами композиції Зеленського. Адже крім стадіону і аналізів він пропонує, щоб Тимошенко стала модератором дебатів. А для Порошенка – це укус кобри, смерті подібно. І знову Зеленський посадив його в "позу лотоса". А днів до другого туру залишається все менше, і він все більше перетворює передвиборну гонку в шоу.

Порошенка можна порівняти з бегемотом або носорогом. Тільки він розвернеться в одну сторону. А Зеленський вже з іншого боку підбігає і виграє. Як аналогію можна привести боксерський поєдинок – Зеленський виграє легкими ударами тактовно, набираючи очки та не втрачаючи свою перевагу", - зазначає експерт.

Політолог упевнений, що у Порошенка немає убивчих козирів. І йому потрібно, щоб ще в рукаві був туз. А його немає. Ситуацію міг би врятувати екстраординарний спосіб. Але компромату на Зеленського немає. Нічого такого немає, що може дискредитувати кандидата.

"Він нормальний, сексуально-орієнтований, не збоченець, підприємець. Який все заробив сам. У Зеленського дуже інтелігентна родина. А що стосується відсутності досвіду керівництва країною, то це аж ніяк не мінус. Наприклад, днями у Словаччині перемогла нікому невідома адвокат Зузана Чапутова. А до цього Дональд Трамп став президентом США, хоча раніше цього ніхто і припустити не міг", - сказав Соскін.

Як відзначає Соскін, нічого не може вплинути на декілька мільйонів виборців. Виборці більшості кандидатів, що програли в першому турі, будуть голосувати за Зеленського. Плюс ще 10-15 відсотків молоді – попереднє дослідження показало, що саме стільки людей вагалося – йти на вибори чи ні. Тепер вони точно прийдуть.

"А хто прийде голосувати за Порошенка? Ніхто. Адже у нього одні невдачі", - переконаний експерт.