Олександр Лукашенко прокоментував вибори в Україні / REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив думку про можливі підсумки президентських виборів в Україні.

Читайте також"Вона ж уся обісрана": Лукашенко влаштував рознос чиновникам через неохайних корів (відео)

Як повідомляє "БЕЛТА", питання українських виборів Лукашенко прокоментував в інтерв'ю турецькому агентству «Анадолу». При цьому, раніше, 1 березня, Лукашенко заявив, що на виборах переможе чинний глава держави Петро Порошенко.

Відео дня

"Ніхто там нічого не виграв. Після першого туру лідирує Зеленський, Порошенко від нього відстає. Як закінчиться другий тур, ніхто не зважиться передбачити. Я все-таки схильний думати, що ці президентські вибори виграє Порошенко", - заявив білоруський лідер.

Водночас Лукашенко зазначив, що не буде займатися аналітикою та порівнювати двох кандидатів.

"Одного я дуже добре знаю. Другого я бачив тільки в кіно, я його як політика не знаю. Але я вам скажу від життя: у нас з Порошенком був колись спільний друг - це Михайло Саакашвілі. Коли Саакашвілі проводив вибори, будучи президентом (Грузії. – ред.), поміняв конституцію, ще щось - почали з народом займатися жартами. Це призвело до того, що йому довелося покинути Грузію і ховатися в інших країнах. Щоб Порошенко не довелося залазити на дах і з даху закликати українців захистити його, він зробить все для того, щоб українці його підтримали. Він повинен зробити все для того, щоб народ підтримав його", - підкреслив Лукашенко.

При цьому білоруський лідер вважає, що якщо українців не влаштовує жоден з кандидатів, «то й голосувати не треба».

Як повідомляв УНІАН, у першому турі виборів президента, які відбулися 31 березня, перемогу здобули Володимир Зеленський (понад 30% голосів) і Петро Порошенко (трохи менше ніж 16%).

В даний час між кандидатами йде дискусія з приводу часу і місця проведення дебатів. Порошенко пропонує кілька раундів дебатів, а Зеленський запросив Порошенко влаштувати дебати на НСК "Олімпійський" 19 квітня. У Порошенка погодилися на дебати 19 квітня і також будуть чекати Зеленського на стадіоні 14 квітня. Водночас, офіційні дебати кандидатів заплановані в студії "Громадського" увечері 19 квітня.