Журналіст прогнозує перемогу Зеленського у другому турі \ фото УНІАН

Все – від результатів соцопитувань до настроїв у суспільстві – свідчить про те, що Петро Порошенко всуху програє Володимиру Зеленському у другому турі виборів президента України 2019.

Читайте також61% українців вірять, що наступним президентом стане Зеленський - опитування

Таку думку висловив у коментарі Главреду російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський. Для перемоги Зеленського він назвав чотири причини. По-перше, на стороні Зеленського успіх, а людей приваблює успіх.

Відео дня

По-друге, всі, хто в першому турі голосував за Юрія Бойка (а це, за даними ЦВК, 11,67% – ред.) – у другому турі проголосує за Зеленського, оскільки вони апріорі проти Порошенка.

"Мені важко уявити, що виборці Тимошенко проголосують за Порошенка. Тому що Тимошенко і Порошенко – смертельні вороги. Тимошенко – це популіст без кордонів. Отже, легше припустити, що її прихильники будуть голосувати за Зеленського, ніж за Порошенка", – додав Радзіховський.

Нагадаємо, Юлії Тимошенко свої голоси віддали 13,4%. Вона посіла третє місце в топі електоральних уподобань українців.

По-третє, голосують не за Зеленського, а за Василя Голобородька.

"Голосують за архетип. А архетип середнього українця знайдений вдало. Сценарій придуманий вдало. Ось за цей сценарій і голосують. Як у Росії на Новий рік всі дивляться "Іронію долі, або "З легкою парою!": артист Андрій Мягков, старий і хворий чоловік, абсолютно нікого не цікавить, а от Женя Лукашин – герой, якого він грає, як і раніше, всіх приваблює, тому що це відповідає якомусь людському архетипу. Ось це той самий випадок. Як кажуть, гештальт повинен бути завершений. Тобто казка повинна бути розказана до кінця. З цієї причини проголосують за Зеленського", – пояснив журналіст.

По-четверте, за словами Радзиховського, "Порошенко просто осточортів Україні".

"У 2014 році він переміг у першому турі президентських виборів, отримавши 9 млн голосів, а зараз у першому турі він отримав 3 млн голосів. Це – політичний крах. Порошенко викликає огиду у своїх колишніх виборців, відповідно, за нього голосувати не будуть, а значить, голосувати вони будуть проти нього, тобто за Зеленського", – заявив публіцист.

Він упевнений, що у Порошенка залишився єдиний шанс здолати Зеленського – якщо станеться "якась несподівана катастрофа".

"...мій прогноз: за всіма перерахованими причинами, якщо не станеться якась несподівана катастрофа (наприклад, якщо під час дебатів Зеленський заплаче і втече за трибуну), то Володимира Зеленського оберуть президентом", – резюмував експерт.