МВС не отримувало вагомих звернень щодо серіалу "Слуга народу" / фото ТСН

Міністерство внутрішніх справ не отримувало звернень від громадян, які б вбачали в епізодах серіалу «Слуга народу» загрозу для власного життя та здоров’я.

Читайте також"Вам повторити?": Зеленський і Порошенко вперше поспілкувалися у прямому ефірі (відео)

Як повідомляється на сайті МВС, відповідну заяву зробив заступник міністра внутрішніх справ України Вадим Троян, відповідаючи на питання щодо порушення кримінальної справи за фактом публікації в інтернеті відео з кандидатом у президенти Володимиром Зеленським та вантажівкою.

Відео дня

Троян наголосив, що основне завдання поліції – це профілактика злочинності, та попередження злочину.

«Станом на сьогодні ані МВС, ані Національна поліція України не отримували жодних заяв та повідомлень від громадян, які побачили у епізодах телесеріалу «Слуга народу» загрози для власного життя та здоров’я. У разі, якщо такі повідомлення надійдуть, вони будуть зареєстровані відповідно до норм чинного законодавства та отримають оцінку правоохоронного органу», - зазначив Вадим Троян.

Він наголосив, що за поширеною інформацією про такі загрози штабом кандидата у Президенти України Володимира Зеленського відкрито кримінальне провадження за ст. 346 «Погроза або насильство щодо державного або громадського діяча» Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в лютому у Комітеті виборців заявляли, що показ відеофільму "Слуга народу-3" під час виборчого процесу має розглядатися як передвиборна агітація на користь кандидата у президенти України Володимира Зеленського.

Пізніше Зеленський заявив, що серіал "Слуга народу" з'явився до всіх політичних історій в його житті, і він не є агітацією. "Це популярний фільм, серіал, які люблять мільйони людей... Сьогодні це не вийде. Я в це не вірю. Я не вважаю це агітацією. Це наша мрія. Ми показали, яку країну ми бачимо і про яку мріємо. Чи може бути мрія агітацією, не мені говорити", – сказав шоумен.