Активісти хочуть почути від кандидата у президенти Володимира Зеленського під час дебатів його бачення майбутнього розвитку держави / скріншот

Президент України Петро Порошенко проводить акцію "Захисти Україну" на Майдані Незалежності у Києві.

Як передає кореспондент УНІАН, акція розпочалася на Михайлівській площі. Учасники акції тримають в руках прапори організацій «Молодіжний національний конгрес», УНА-УНСО, «Вільні люди», «Самооборона Майдану» та інших.

Передбачається, що на Майдані Незалежності буде проведено мітинг, і потім колона вирушить центральними вулицями столиці до НСК «Олімпійський». На Майдані очікуються виступити високопосадових осіб.

Відео дня

Читайте такожДебати на Олімпійському: ЗМІ стали відомі ведучі та формат "батлу" між Порошенком та Зеленським

Учасники зібрання розгорнули два великі плакати з написом "#Захисти Україну", державний прапор України і велике полотно з символікою УНА-УНСО.

Активісти виступають проти зміни зовнішньополітичного курсу держави після виборів президента та наголошують на необхідності збереження проукраїнської позиції влади у питаннях мови, освіти, релігії та інших аспектів. Вони наголошують на необхідності продовження курсу реформ в державі.

Також активісти хочуть почути від кандидата у президенти Володимира Зеленського під час дебатів його бачення майбутнього розвитку держави.

Учасники зібрання заявляють, що мають намір не допустити повернення до влади колишніх представників Партії регіонів.

За їх словами, мета акції - вплинути на вибір тих громадян, які перед другим туром виборів президента ще не визначилися зі своєю позицією. Активісти заявляють, що громадяни мають зробити усвідомлений проукраїнський і продержавний вибір. На акції присутні народні депутати, і зокрема Андрій Левус, Микола Княжицький.

На Михайлівській площі серед учасників зібрання виник невеликий конфлікт, і одна особа була затримана поліцією. Зокрема, активістам не сподобався один чоловік, який, за їх словами, до акції не має жодного стосунку. Активісти вимагали, аби ця особа покинула Михайлівську площу. Цей чоловік відмовився виконати вимогу активістів, і з цієї причини поліція, з міркувань безпеки, поліція затримала цю особу і відвела у поліцейську машину.

Водночас, активісти заявляють, що їхня акція має мирний характер.

Серед учасників акції розповсюджуються контрагітаційні листівки проти кандидата в президенти Володимира Зеленського. На листівках сказано «Захисти Україну! Не віддай Путіну. Зупини Зеленського», а також «Стоп Реванш», «Україна Понад Усе» і «Україна переможе».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 19 квітня, на стадіоні "Олімпійський" відбудуться передвиборчі дебати кандидатів у президенти України Петра Порошенка і Володимира Зеленського. Їх проведення передбачено виборчим законодавством. Згідно з законом, дебати мають відбутися в останню п'ятницю перед днем виборів. Напередодні стало відомо, що Петро Порошенко погодився на умови Володимира Зеленського взяти участь в дебатах на стадіоні о 19:00. Дивитися дебати онлайн Порошенка і Зеленського можна буде на сайті УНІАН.