Адвокат вважає, що немає жодних правових підстав для подання відповідного позову / фото РБК-Україна

Поданий у Шостий апеляційний адміністративний суд позов спостерігача за виборами від громадської організації "Українська асоціація акціонерів" Андрія Хилька про скасування реєстрації Володимира Зеленського кандидатом в президенти не має ніякої перспективи і є абсолютно безпідставним.

Про це заявив головний юрист передвиборного штабу Зеленського Вадим Галайчук.

Читайте такожВ Україні настав «день тиші» перед повторним голосуванням на виборах президента

Відео дня

"Немає жодних правових підстав для подання даного позову і його задоволення, він не має жодних перспектив", - сказав він агентству.

Галайчук вказав, що позивач Хилько відомий подачею ряду таких "дивних" позовів. Зокрема, раніше він подав позов про те, що зустріч Зеленського з президентом Франції Емманюелем Макроном нібито була незаконною "передвиборною агітацією".

Сьогодні, 20 квітня, Шостий апеляційний суд Києва має розглянути можливе анулювання реєстрації Володимира Зеленського кандидатом у президенти.

За словами адвоката Андрія Хилька, засідання відбудеться за адресою: вул. Московська, 8, корпус 30, зал засідань 2. Час початку 21:00, 20 квітня.

Нагадаємо, що у 2017 році киянин Андрій Хилько заявив про те, що за п’ять днів до зникнення до нього звернулася правозахисниця Ірина Ноздровська та попросила юридичної допомоги у справі про смертельну ДТП зі своєю сестрою. За даними Фокус, родичі Ноздровської називали Хилька юристом і говорили, що він з’явився в житті Ірини за кілька місяців до смерті, а в день її зникнення міг її бачити, однак після припущень щодо цього начебто видалив свій профіль із соцмереж. Допитали ж Хилька у цій справі лише через кілька місяців, але офіційних підозр йому не висували.

У квітні 2019 року Хілько в статусі офіційного спостерігача за президентськими виборами у 221-му окрузі від ГО "Українська Асоціація Акціонерів", керівником і одним із засновників якої є сам Хілько, подав позов до суду супроти кандидата Володимира Зеленського, в якому вимагав визнати незаконною агітацією зустріч політика з президентом Франції Еммануелем Макроном і видалити інформацію про неї. Колегія суддів відмовила Хільку в цьому позові.

15 квітня Хілько пропонував свою допомогу депутату від БПП Олександру Грановському в коментарях до його публікацій у соцмережі Facebook. На суді ж Хілько заявив, що не "адвокатом Порошенка".

скріншот