Ілюстрація / REUTERS

Українці, які голосують у другому тур президентських виборів на дільницях у Польщі, від самого ранку стоять у чергах, аби проголосувати.

Відео опублікували у Facebook на сторінці посольства України. 

Біля українського посольства у Варшаві черги утворилися ще до відкриття дільниці, яка розташована у приміщенні відомства. За словами очевидців, охочих проголосувати у другому турі виборів більше, ніж у першому турі. 

Відео дня

Крім Варшави, громадяни України можуть віддати свій голос у консульствах у Любліні, Кракові і Гданську.

Черги також утворилися у чеській Празі. Там українці почали сходитися до посольства за півгодини до відкриття дільниці. За словами посла України в Чехії Євгена Перебийніса, перед відкриттям дільниці у Празі комісія та виборці спільно заспівали гімн України.

Відкрилася виборча дільниця і в Африці. Ця закордонна дільниця організована в місті Гома на базі військової частини та розташована в таборі українського національного контингенту Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго.

Читайте такожЦВК розкрила перші дані про явку виборців на дільниці

"18 окремим вертолітним загоном на цей день сплановано таким чином, щоб кожен український миротворець мав змогу здійснити волевиявлення", - йдеться у повідомленні 18 окремого вертолітного загону Конго ДР Конго.

Перша закордонна виборча дільниця на голосуванні у другому турі президентських виборів відкрилась в Австралії о 8 ранку за місцевим часом. Виборча дільниця №900001 розташована у будівлі українського посольства в Канберрі. Раніше там закликали голосувати всіх українців, які проживають в Австралії та Новій Зеландії.

Нагадаємо, 31 березня в Україні відбувся перший тур виборів президента України. Через тиждень ЦВК офіційно оголосила результати голосування. Згідно з результатами підрахунку 100% бюлетенів, до другого туру проходять Володимир Зеленський (30,24%) і Петро Порошенко (15,95%).

Українці голосуватимуть на 101 виборчій дільниці у 72 країнах. Найбільші закордонні виборчі дільниці для голосування на виборах президента України розташовані у Сполучених Штатах Америки, Німеччині та Молдові.