18% українців планують провести відпустку за кордоном / фото УНІАН

Чверть громадян України буде у відпустках у другій половині липня 2019 року, коли заплановані вибори до Верховної Ради.

Про це свідчать дані соціологічного опитування групи "Рейтинг", проведеного 6-9 червня.

При цьому 80% з них вважають, що зможуть проголосувати. 14% - заявили протилежне, ще 6% - не визначилися.

Відео дня

Читайте також69% українців підуть голосувати на вибори до Ради – опитування

Третина планує провести відпустку за місцем проживання, 37% зазначили, що мають плани відвідати інший регіон України, 18% - за кордон, 18% - ще не визначилися.

Відносно більше тих, хто планує відпочинок на другу половину липня, серед виборців партій «Європейська Солідарність», «Слуга народу», а також тих, хто взагалі не має наміру брати участь у голосуванні.

Опитування проводилося протягом 6-9 червня 2019 року. Аудиторія: населення України віком від 18 років. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіоном і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,2%.

Як повідомляв УНІАН, лідером електоральних симпатій серед політичних сил є партія "Слуга народу", яку готові підтримати 47,5% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями. Також долають прохідний бар'єр "Опозиційна платформа — За життя" (10,4%), "Європейська Солідарність" (7,9%), "Батьківщина" (7,5%) і партія "Голос" (6,4%).