Згідно із результатами всеукраїнського опитування, проведеного дослідницькою компанією «Active Group» 14-17 червня 2019 року, якби вибори до Верховної Ради України відбулися б наступної неділі, то перше місце зі значним відривом посіла би партія «Слуга Народу» із результатом 31,0% від усіх опитаних. Друге місце обіймає «Опозиційна платформа – За життя», за яку мають намір проголосувати 7,2% респондентів. Третє та четверте місця мають «Європейська солідарність» та «Батьківщина» із результатами 6,2% та 6,1% відповідно. Неподалік прохідного бар’єру опинилась партія «Голос» із результатом 4,5%.

Якщо рахувати відсотки лише серед тих, хто планує прийти на вибори і визначилися із вибором, то електоральні симпатії українців виглядатимуть наступним чином:

«Слуга Народу» – 42,3% ;

Відео дня

«Опозиційна платформа – За життя» – 9,8%;

«Європейська солідарність» – 8,4%;

«Батьківщина» – 8,3%;

«Голос»  – 6,1%.

Понад 4% голосів отримали б у такому випадку партії «Сила і Честь» (4,5%), «Опозиційний блок» (4,3%) та «Радикальна партія О. Ляшка» (4,1%).

Лідером антирейтингу політичних сил є «Європейська солідарність» – за цю партію не проголосували би за жодних обставин 40,2% респондентів. На другому місці «Радикальна партія О. Ляшка», яку точно не підтримують 29,8%, а на третьому – «Опозиційна платформа – За життя» із антирейтингом 27,9%.

Показник анти рейтингу понад 20% також мають «Опозиційний блок» (26,2%) та «Батьківщина» (23,7%). Не підтримали б за жодних обставин ВО «Свобода» 16,2% респондентів.

У рамках опитування громадянам України також ставили запитання «Через який період часу, на Вашу думку, Президент Зеленський  і його команда повинна показати реальні зміни в Україні?». Чверть опитаних (25,9%) сказала, що таких змін вони очікують через рік з дня вступу Зеленського на посаду, а ще майже чверть (23,8%) – через півроку. 100 днів на те, щоб показати реальні зміни, новому Президенту дають 17,3% респондентів, а понад рік – 14,4%. Взагалі не очікують змін 7,7% опитаних українців. 10,8% не визначились із відповіддю на поставлене запитання.

Скачати звіт результатів дослідження

Опитування проводилось дослідницькою компанією «Active Group» з 14 по 17 червня 2019 року на всій території України за виключенням тимчасово окупованих територій. Загалом опитано 2800 респондентів. Теоретична похибка вибірки дослідження не перевищує 2%.