КСУ визнав указ про розпуск ВР конституційним / фото УНІАН

Конституційний суд України офіційно повідомив про ухвалення рішення щодо конституційності указу президента про розпуск парламенту.

Читайте також"Перемога": у Зеленського прокоментували рішення КСУ щодо розпуску Ради

Зокрема, на офіційному сайті суду з’явилося коротке повідомлення: «Ухвалено Рішення КСУ у справі за конституційним поданням 62 народних депутатів України щодо конституційності Указу Президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів».

Відео дня

Водночас будь-якої інформації щодо самого рішення у зазначеному повідомленні не міститься.

Як повідомляв УНІАН, 21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень парламенту і призначення позачергових виборів на 21 липня.

24 травня представники "Народного фронту" внесли до Конституційного суду подання, яким просили визнати неконституційним цей указ.

11 червня Велика палата Конституційного суду почала слухання у справі за поданням депутатів.

Сьогодні джерело у КС повідомило УНІАН, що суд визнав конституційним указ президента Зеленського про розпуск Верховної Ради.

За визнання указу конституційним про розпуск парламенту проголосували 11 суддів Конституційного суду, проти – 5 суддів. Всього на засіданні були присутні 16 суддів.