Волонтерів запрошують до участі у спостережній місії під час парламентських виборів

Cвітовий Конґрес Українців закликає волонтерів до участі в роботі Міжнародної місії СКУ зі спостереження за виборами в Україні під час парламентських виборів 21 липня.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі СКУ.

Читайте такожУ КСУ обґрунтували законність президентського указу про розпуск Ради: текст рішення

Відео дня

«Місія СКУ здійснюватиме моніторинг позачергових виборів народних депутатів України та надаватиме оцінку щодо дотримання національного законодавства України і її зобов’язань перед Організацією з безпеки і співробітництва в Європі та Радою Європи, а також щодо інших міжнародних стандартів відносно демократичних виборів», - йдеться у повідомленні.

Головою Міжнародної місії СКУ зі спостереження за виборами 2019 року в Україні є попередній президент СКУ Євген Чолій.

“Щиро закликаю якнайбільше волонтерів приєднатися до Місії СКУ і зробити значний внесок у зміцнення демократії в Україні”, – заявив Чолій.

СКУ приймає аплікації на короткотермінове спостереження від волонтерів (крім громадян України і Російської Федерації), які під час парламентських виборів, призначених на можуть приїхати в Україну для спостереження за виборчим процесом; тимчасово або постійно проживають в Україні та готові спостерігати за виборчим процесом або можуть спостерігати за виборчим процесом в одному з дипломатичних представництв України за кордоном.

Для того щоб стати короткотерміновим спостерігачем від СКУ під час парламентських виборів в Україні необхідно подати документи не пізніше 10 липня.