В.о. голови СБУ Баканов відреагував на відповідний запит спікера Ради  / фото УНІАН

У Службі безпеки України розпочали перевірку щодо проживання впродовж останніх п’яти років на території держави екс-депутата від Партії регіонів, глави адміністрації екс-президента Віктора Януковича Андрія Клюєва, відеоблогера Анатолія Шарія і екс-секретаря РНБО, колишнього першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна.

Як сказано у повідомленні СБУ в соціальній мережі Facebook, т.в.о. голови СБУ Іван Баканов зібрав службову нараду щодо запиту голови Верховної Ради України Андрія Парубія «про перебування Андрія Клюєва, Анатолія Шарія та Рената Кузьміна на території України протягом останніх п'яти років».

Читайте такожЦВК могла не реєструвати Шарія і Клюєва на виборах до Ради - Верховний суд

Відео дня

«СБУ у межах компетенції розпочала перевірку відповідних обставин», - йдеться у повідомленні.

«Це суспільно чутливе й надзвичайно важливе питання, тому Служба вже сьогодні повідомить ЦВК про результати опрацювання запиту. Ми обов'язково поінформуємо громадськість про зміст отриманих матеріалів», - заявили в СБУ.

Як повідомляв УНІАН, 2 липня ЦВК на виконання постанов Верховного суду ухвалила рішення про реєстрацію кандидатами у народні депутати Клюєва та Шарія.

Сьогодні, 3 липня, голова Верховної Ради Андрій Парубій звернувся до Генеральної прокуратури, Служби безпеки України та Державної прикордонної служби із запитом надати відомості щодо проживання впродовж останніх п’яти років на території України Кузьміна, Шарія і Клюєва.