У КВУ стверджують, що поліція перешкоджає проводити екзит-пол  /фото УНІАН

У Чернігівській області Комітет виборців України повідомляє про затримання поліцією людей, які проводять екзит-пол в окрузі №210.

Відповідну інформацію КВУ оприлюднив на своєму сайті.

Згідно з повідомленням, в окрузі №210 на Чернігівщині штаб одного з кандидатів звинуватив інтерв’юерів громадської організації «Прозора політика» у підкупі виборців.

Відео дня

Читайте такожНа Житомирщині через нестачу кабінок на дільниці виборці голосують по двоє

Зокрема, у тому, що під час проведення опитування вони вводять в планшети інформацію про виборців, після чого ті нібито отримують кошти на мобільні телефони. Наслідком цієї заяви стало масове вилучення планшетів і затримка інтерв’юерів представниками Національної поліції.

Натомість представники громадської організації вказують на перешкоджання поліції проводити екзит-пол.

За словами очевидців, поліцейські намагаються відібрати електронні засоби проведення екзит-полу, безпідставно звинувачують людей, які стоять на виході з дільниць, у намаганні підкупити виборців та звучать заяви про можливе затримання громадських активістів. І така ситуація спостерігається практично на кожній виборчій дільниці округу.

В ГО «Прозора політика» заявляють, що проводять опитування громадської думки у виборчому окрузі №210 на законних підставах. Зокрема, 20 липня вони поінформували Прилуцький відділ поліції про проведення соціологічного дослідження. Організація звернулася до поліції з проханням вжити заходів з охорони порядку з метою недопущення скоєння злочинів, передбачених ст. 170 Кримінального кодексу України у вигляді перешкоджання законній діяльності громадських організацій.

Натомість, представники Національної поліції уточнюють, що зобов’язані реагувати на будь-яку інформацію про порушення чинного законодавства, яка до них надходить.