"Слуга народу" може одержати кількість мандатів, необхідну для створення більшості без коаліції / фото УНІАН

В Україні пройшли позачергові парламентські вибори. За даними обробки 60% протоколів, з великим відривом лідирує «Слуга народу, за яку проголосували 42,52% виборців. Також бар'єр у 5% подолали партії "Опозиційна платформа – За життя", "Європейська солідарність", Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" та "Голос".

У соцмережах бурхливо відреагували на успіх партії Володимира Зеленського, яка може одержати кількість мандатів, необхідну для створення більшості без коаліції.

'Країна 95': в соцмережах жартують про парламентські вибори в Україні

Згадали і про те, що рейтинг Петра Порошенка на виборах президента весною 2019 року був близько 25%, у зв'язку з чим багато його виборців змінили свої аватарки на "25%". А на парламентських виборах його партія "Європейська солідарність", за попередніми даними, набирає всього близько 8,5%.

Відео дня

Також жартують про те, що багато з одіозних політиків, які були в парламенті не одне скликання, тепер з великою часткою ймовірності пролітають.

 

Сміються і над відомими музикантами, які не потрапляють у новий склад Верховної Ради.

 

Окрема тема - це результат партії Анатолія Шарія, яка набрала 3,1% і тепер претендує на державне фінансування.

 

Нагадаємо, на цих виборах зафіксована рекордно низька явка, що становить лише 49,8%. Політологи називають головними причинами не тільки розпал відпускного сезону, але і політичну "втому" виборців.

 

Були і філософські пости на тему виборів.