В Москві прокоментували результати парламентських виборів в Україні / mskbest.ru

У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації результати парламентських виборів в Україні пов'язують з "втомою" українців від "політики залякування і терору".

Про це йдеться на сайті МЗС Росії.

Читайте такожУ Польщі сподіваються, що після виборів Україна продовжить курс в ЄС і НАТО

Відео дня

"Показово, що націоналістичні сили не отримали широкої підтримки населення України. Досить скромний результат продемонструвала "Європейська солідарність" Петра Порошенка. Угруповання екстремістів зі "Свободи" та інших радикальних організацій і зовсім не проходить до парламенту. Все це свідчить про те, що народ України втомився від політики залякування і терору, яка проводилася попередньою владою. Можна, мабуть, назвати голосування, що пройшло, "голосуванням надії", - заявили в МЗС РФ.

"На жаль, як і на президентських виборах, до спостереження не були допущені представники Російської Федерації. Наголосимо також, що заборона Києвом відкриття виборчих дільниць в українських закордонних представництвах на території Росії позбавила можливості проголосувати близько 3 млн українських громадян, які перебувають у нашій країні", - стверджують російські дипломати.

Також у МЗС РФ наголошують, що в Росії продовжать уважно стежити за розвитком ситуації в Україні. "Розраховуємо, що кредит довіри від українського народу, отриманий новим складом парламенту, буде ним мудро використано в мирних цілях і на благо населення всієї країни. Оцінювати нову українську владу належить за її практичними справами", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 19 липня у Москві затримали чоловіка з порожнім плакатом. 20 липня в столиці РФ понад 20 тисяч людей вийшли на мітинг за допуск опозиційних кандидатів до виборів. Напередодні, 22 липня, у Санкт-Петербурзі після погроз і нападів вбили відому правозахисницю Олену Григор'єву.