Ілюстрація REUTERS

У центрі Москви на проспекті Сахарова пройшов узгоджений з владою мітинг на підтримку незалежних кандидатів, не зареєстрованих на вибори до Міської думи.

Читайте такожУ Кремлі придумали, як залишити Путіна при владі після 2024 року - ЗМІ

За даними «Білого лічильника», в ньому взяли участь 21,5 тисячі осіб. Поліція оцінила кількість учасників в 12 тисяч осіб.

Відео дня

Раніше десятки опозиційних і незалежних кандидатів у депутати Мосміськдуми заявили про те, що їх через політичні причини не допустили до участі у виборах. У більшості випадків мова йде про відмову виборчих комісій приймати підписи виборців на підтримку висунення, пише “Радіо Свобода».

З неділі в Москві проходили неузгоджені акції протесту через недопуск кандидатів. У Мосдержвиборчкомі заявили про спробу незаконного тиску на вибори, прес-секретар президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Кремль не буде втручатися в ситуацію.

Вибори в Московську міську думу заплановано на 8 вересня. Всього буде обрано 45 депутатів за одномандатними округами. Для участі в голосуванні кандидатам не від парламентських партій необхідно було зібрати кілька тисяч підписів виборців, зареєстрованих в округах, де вони обираються.

Своїх депутатів, імовірно, через низькі рейтинги партії, не висунула "Єдина Росія". Всі її кандидати йдуть як самовисуванці.

Серед кандидатів, яким відмовлено в реєстрації, московські депутати Ілля Яшин і Юлія Галяміна, співробітники Фонду боротьби з корупцією Любов Соболь та Іван Жданов, політики Дмитро Гудков і Сергій Мітрохін.