Чат-бот МВС - повідомити про порушення на виборах, куди і як звернутися / REUTERS

Міністерство внутрішніх справ запускає чат-бот, щоб отримувати сповіщення про порушення на місцевих виборах 25 жовтня онлайн.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Читайте такожВ Одесі можуть розпустити міську виборчу комісію - ЗМІ

Відео дня

Громадян просять не зволікати та інформувати про підкуп виборців, агітацію й інші порушення під час голосування у цьому чат-боті зі свого мобільного телефону.

Користувачі повинні обрати область й адресу порушення (це можна спростити, просто додавши геолокацію). Після заповнення початкової форми необхідно розповісти про вид порушення й прикріпити фото.

Для зворотного зв’язку треба залишити номер телефону.

Повідомлення передають до Ситуативного центру Нацполіції, де його обробляють та реєструють, а на місце події відправляють патруль поліції.

Місцеві вибори в Україні: коли і як відбудуться

  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес в рамках підготовки та проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • Згідно з календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів, по 24 вересня було заплановане подання документів до відповідних тервиборчкомів для реєстрації кандидатів у депутати та кандидатів на посади сільського, селищного та міського голови.
  • Відмовитися від балотування кандидат чи партія, яка його висунула, можуть до 5 жовтня.
  • Починати здійснювати передвиборчу агітацію партія чи кандидат повинні наступного дня після реєстрації, а завершити - о 24:00 23 жовтня.
  • Тервиборчкоми мають утворити дільничні виборчі комісії до 9 жовтня.
  • Голосування відбуватиметься з 8:00 до 20:00 25 жовтня, а встановити його результати виборчкоми мають по 6 листопада.