REUTERS

Київський окружний адміністративний суд зобов'язав Васильківську ТВК провести перерахунок голосів на виборчій дільниці в с.Яцки і визнав протиправним рішення врахувати протоколи підрахунку голосів на виборах мера і депутатів міськради.

Відповідне рішення опубліковано в Єдиному держреєстрі судових рішень. 

На виборчій дільниці №320339 мало місце порушення при здійсненні голосування вдома, в якому нібито взяли участь 145 виборців. Цей факт фальсифікації зафіксовано і в поліції. Крім того, є відеопідтвердження в ЗМІ, при цьому ТВК все одно зарахувала протокол зазначеної ділянки.

Відео дня

Як з'ясувалося, в с.Яцки, де знаходиться виборча дільниця, проголосувало 70% населення, тоді як в цілому по району - близько 30%. При цьому заяви про голосування вдома за станом здоров'я, що надійшли від 145 осіб, прийшли в один день і заповнені однією людиною (це видно по почерку і чорнилом). Позивач підкреслив, що в селі немає медпункту, а громадським транспортом такій кількості людей неможливо дістатися за один день. Ці обставини ставлять під сумнів достовірність голосування. 

Під час судового засідання представники відповідача - кандидата в мери Наталії Баласинович - не визнавали за собою провини. 

Проте, враховуючи вище викладені факти, Київський окружний адмінсуд повністю задовольнив вимоги позивача.