Поліція готується до роботи під час виборів / фото УНІАН

З 21 жовтня по 1 листопада структури МВС переходять на посилений варіант несення служби.

Про це під час селекторної наради повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Читайте також"Слуги народу" хочуть скасувати другий тур виборів мерів Києва та низки обласних центрів через карантин - подали постанову до ВР

Відео дня

«З 21 жовтня по 1 листопада МВС переводиться на посилений варіант несення служби. В повному обсязі розгортається система управління: центральних та регіональних управлінь Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС та ДПСУ. Необхідно налагодити обмін інформацією на рівні головних управлінь Нацполіції, центрального офісу Нацполіції. Особлива увага - на переміщення всіх груп», - заявив Яровий.

Перший заступник міністра наголосив, що кожне повідомлення, яке надходить до чергових частин, повинно бути опрацьованим.

«Також до 23 жовтня авіація МВС повинна бути передислокована до місць базування та переведена у режим чергування. Крім того, здійснити відрядження підрозділів навчальних закладів, Нацполіції та Нацгвардії до місць несення служби, провести детальні інструктажі. Весь особовий склад повинен бути забезпечений всіма необхідними індивідуальними засобами захисту», - сказав Яровий.

Перший заступник міністра наголосив, що вже сьогодні правоохоронці приступили до виконання завдань. Під охорону вже взято 1 тис. 340 територіальних виборчих комісій із залученням 2 тис. 729 поліцейських. «Вже завтра, 22 жовтня, беремо під охорону дільничі виборчі комісії», - додав він.

Крім того, поліція продовжує роботу з документування правопорушень на всіх етапах виборчого процесу. З 5 вересня територіальні органи Національної поліції зареєстрували 6 тис. 185 заяв і повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом. За результатами їх розгляду складено 1 тис. 436 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень та розпочато 475 кримінальних проваджень.

Перший заступник міністра підкреслив, що комунікація з ЦВК налагоджена на 100%, тому командири на місцях повинні вчасно реагувати на всі виклики, щоб контролювати всі непередбачувані обставини.

Яровий наголосив, що всі керівники повинні взяти участь в інструктажі особового складу, провести розстановку сил та засобів на локаціях, відповідно до попередніх розрахунків.

Місцеві вибори 25 жовтня 2020 року 

  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес в рамках підготовки і проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • Голосування відбуватиметься з 8:00 до 20:00 25 жовтня, а встановити його результати виборчкоми мають до 6 листопада.
  • ЦВК попередньо рекомендувала схвалити такі правила під час організації та проведення виборів: дотримання соціальної дистанції, не більш ніж четверо людей за один стіл бюлетенів, забезпечення дезінфекторами, окремі кабінки для людей з симптомами ГРВІ та заборона на публічні заходи з участю кандидатів у депутати всередині приміщень.