Будь-який результат буде перемогою, каже Корнієнко / фото УНІАН

Партія "Слуга народу" вважатиме будь-які результати місцевих виборів переможними, оскільки в жодній міській раді в Україні наразі немає її представників.

Про це заявив голова партії Олександр Корнієнко в ефірі ток-шоу "Право на владу", передає ТСН.

Читайте такожКабмін зняв "освітній серіал", присвячений місцевим виборам в Україні

Відео дня

Корнієнко пояснив, що вірить у те, що всі кандидати від СН будуть змагатися та боротися, "а виборець визначить, скільки їх буде". Нардеп прогнозує, що діалогу Верховної Ради з представниками місцевого самоврядування після виборів "точно стане більше". Він переконаний, що "більшість рішень та порядку денного" буде формуватися навколо "слуг", яких, на думку політика, буде чимало.

"Тому що кожна обласна рада, кожна міська рада, обласні центри, ради в об’єднаних громадах, районних радах - там скрізь будуть фракції партії "Слуга народу", і нам буде про що поговорити з регіонами, але вже не тільки по лінії органів виконавчої влади, а ще й по лінії самоврядування", - пояснив Корнієнко. 

"Слуги народу", за його словами, зараз обговорюють співпрацю із колегами з інших партій.

"Так само в нас є багато цікавих і місцевих проєктів... Щодо національних проєктів, треба буде, мабуть, системно визначатися, чи будемо ми іти в якусь співпрацю з "Європейською солідарністю", з ОПЗЖ, з партією "Голос", з партією "За майбутнє", з нашими колегами по парламенту, з партією "Батьківщина", - зазначив він.

Депутат додав, що у партії очікують, що кандидати від "Слуги народу" у випадку перемоги на місцевих виборах одразу почнуть "опонувати центральній владі".

"Я казав нашим колегам, які від нас будуть балотуватися в мери, що до 25 жовтня ми з вами колеги, після 25 жовтня ті, хто стануть мерами, або депутатами, секретарями міських рад, ви почнете мені, як центральній владі, одразу опонувати. Незважаючи на те, що ми в одній політичній силі", - зауважив посадовець. 

Місцеві вибори в Україні 2020: що відомо

  • 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (№3809).
  • Вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначили у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст.
  • 5 вересня в Україні офіційно стартував виборчий процес в рамках проведення місцевих виборів.
  • Вибори восени пройдуть за новим Виборчим кодексом України, який набрав чинності з 1 січня поточного року.