Місцеві вибори відбудуться по всій Україні, навіть у регіонах з "червоної" зони епіднебезпеки / фото УНІАН

Місцеві вибори відбудуться по всій Україні, навіть у регіонах, що віднесені до "червоної" зони епідемічної небезпеки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Читайте такожУ МОЗ назвали єдину умову для перенесення місцевих виборів

Відео дня

Він нагадав, що всі правила проведення виборів в умовах адаптивного карантину були затверджені відповідною постановою Кабміну.

"Там ми врахували всі без виключення речі, які необхідно виконувати під час проведення виборів. Розробили її разом із Центральною виборчою комісією", - зазначив міністр.

За словами Степанова, згідно з постановою, вибори відбуваються по всій території України, навіть у регіонах з "червоної" зони епіднебезпеки.

Крім того, люди, які перебувають на самоізоляції, до 20:00 23 жовтня можуть подати заяви про голосування вдома.

"Люди, які перебувають в лікарнях, будуть голосувати там за допомогою спеціальних бригад, які приїдуть та проведуть процес голосування", - розповів він.

Очільник МОЗ наголосив, що на виборчих дільницях передбачений комплекс протиепідемічних заходів, зокрема, наявність антисептиків та контроль за дотриманням соціальної дистанції.

Крім того, кожен виборець повинен прийти на дільницю виключно в масці та з власною ручкою для запобігання передачі вірусу безпосередньо в кабінці для голосування.

"Чітко передбачено, що якщо прийшла людина з відповідними симптомами, то для неї повинна бути передбачена окрема кабінка, де вона зможе проголосувати", - уточнив Степанов.

Міністр додав, що забезпечення дільниць та членів комісій засобами індивідуального захисту й антисептиками передбачене за рахунок місцевих бюджетів.

Коронавірус і місцеві вибори в Україні: що відомо

  • Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.
  • Станом на ранок 6 жовтня в Україні зареєстровано 234 584 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, із них 4 520 летальних, 103 401 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 4 348 нових випадків.
  • На виборчі дільниці пускатимуть без маски, але з притягненням до адмінвідповідальності за її відсутність, заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний держаний санітарний лікар України Віктор Ляшко.