Олександр Дубінський / фото УНІАН

Забезпечити захист працівників виборчих комісій під час місцевих виборів від COVID-19 закликав уряд народний депутат та керівник Київської обласної організації партії «Слуга Народу» Олександр Дубінський.

Про це повідомляється на сайті обласної організації політсили.

«Необхідно виходити з того, що потрібно забезпечити конституційні права всіх громадян України щодо волевиявлення, в тому числі і тих, які перебувають на самоізоляції та мають ознаки гострої респіраторної хвороби. За таких умов значно зростають ризики поширення COVID-19. Найбільш вразливими стають члени виборчих комісій усіх рівнів, що безпосередньо контактуватимуть із виборцями та виборчими документами», – йдеться у тексті звернення депутата до уряду.

Відео дня

Читайте такожНа засіданні фракції "Слуга народу" питання про постанову про місцеві вибори не розглядалося - Кравчук

Зокрема, Олександр Дубінський пропонує надати кошти місцевим бюджетам на здійснення протиепідемічних заходів у зв’язку з організацією та проведенням чергових місцевих виборів із фонду боротьби із COVID-19.

Крім того, з цього ж фонду пропонується забезпечити страхові виплати членам виборчих комісій, які внаслідок виконання функцій з підготовки та проведення чергових місцевих виборів можуть захворіти на інфекційні хвороби в умовах підвищеного ризику зараження.

«Звертаю увагу, що зазначені заходи вкрай необхідні для випередження настання негативних наслідків поширення COVID-19 при підготовці та проведенні чергових місцевих виборів», – наголошує Олександр Дубінський у зверненні до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.