Фото REUTERS

До Верховної Ради наступного скликання мають шанси пройти 6 партій, серед яких єдина непарламентська - партія "Наш край".

Про це заявити політолог Вадим Карасьов, коментуючи результати місцевих виборів-2020.

За його словами, з непарламентськими партіями на місцевих виборах більш цікава картина, ніж з парламентськими.

Відео дня

Читайте такожСоціологи назвали партії, що здобули найбільшу підтримку на місцевих виборах

«Тут (серед парламентських партій – ред.) група лідерів зрозуміла: «Слуга народу», «Батьківщина», ОПЗЖ, «Європейська солідарність» і «За майбутнє» (представлена у Раді депгрупою). Більш цікава картина з партіями непарламентськими, в яких немає фракції або групи у парламенті. Судячи з результатів місцевих виборів, у наступній Раді буде представлений «Наш край». На місцевих виборах партія отримала понад 5% депутатів у місцевих радах по всій Україні та більше 6% голів громад», – зазначає Карасьов.

Експерт звертає увагу на те, що у «Нашого краю» є структури і люди на місцях, є реальна активність.

«Партія успішно провела вибори 2015 року, хоча тоді її теж не було у списках лідерів соцопитувань. «Наш край» регулярно перемагав на виборах в ОТГ в 2016-2019 рр. І зараз підтвердив свої позиції», – підсумовує політолог.

false
false

Вадим Карасьов також вважає, що на відміну від соціологічних опитувань, місцеві вибори можуть показати реальну картину симпатій виборців. Адже багато хто з тих, хто бере участь навіть у незаангажованих соцопитуваннях, просто не доходять на виборчі дільниці.