'Батьківщина' представила свій план дій у Києві

Потрібно наповнити бюджет столиці і зробити так, щоб більша частина податків, які платять кияни, залишалася в кошторисі міста. На цьому наголосила лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко, яка презентувала невідкладний план дій для Києва після виборів 25 жовтня. Вона озвучила головні напрямки, на які її команда першочергово спрямовуватиме кошти столичного бюджету, повідомляє "Телеграф" із посиланням на прес-службу партії. 

"Дуже важливо, щоб додаткові фінанси, які ми забезпечимо для столиці, не використовувалися на корупцію, відкати та неефективні дії, пов’язані з чиїмось лобістським бізнесом", – сказала Тимошенко під час презентації плану дій спільно зі столичною командою. 

Серед головних напрямків, на які "Батьківщина" спрямує кошти:

Відео дня
  • докорінна реставрація та ремонт усього житлового фонду Києва;
  • запровадження соціального захисту пенсіонерів і доплата від 500 до 1000 гривень на місяць;
  • розвантаження транспортних магістралей і щорічне відкриття мінімум однієї станції метро;
  • збільшення кількості екологічного транспорту (тролейбусів і трамваїв); 
  • підвищення зарплат для столичних медиків на рівні не нижче, ніж у Польщі;
  • забезпечення безкоштовними квитками пільгових категорій громадян;
  • запровадження обов’язкового медичного страхування у вигляді муніципальної медичної страховки;
  • створення муніципальної столичної поліції.

Також Тимошенко зробила акцент на екологічних ініціативах "Батьківщини", які потрібно реалізувати у столиці - це  повна реконструкція Бортницької станції аерації; будівництво в Києві сучасного сміттєпереробного заводу, який працюватиме за новітніми технологіями та не матиме жодних викидів у повітря та повна реконструкція системи очищення водопровідної води для Києва.

"Наша команда – це професійні люди. Наш кандидат у мери Києва Олексій Кучеренко – людина, яка докорінно знає все господарство столиці, чесна та порядна. Він не дасть жодної копійки київського бюджету використати не в тому напрямку, який потрібен киянам", - запевнила лідерка політичної сили.

За словами Юлії Тимошенко, кандидати в депутати Київської міської ради від "Батьківщини" можуть підготувати правильні документи, ухвалити потрібні рішення, а головне – добитися виконання першочергових кроків, необхідних для столиці.