Вибори 2020 - які партії можуть подолати п'ятивідсотковий бар'єр: свіже опитування / фото УНІАН

5 партій долають умовний п’ятивідсотковий бар’єр на місцевих виборах.

Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 4-7 жовтня.

Читайте такожПартія Ляшка висунула його дружину кандидатом у депутати Київської облради

Відео дня

За результатами агрегованого рейтингу партій на місцевих виборах умовний 5% бар’єр долають п’ять партій: «Слуга народу», яку висловили готовність підтримати 17,2% тих, хто визначився і має намір прийти на вибори, «Опозиційна платформа – За життя» – 12,6%, «Європейська солідарність» – 11,7%, «Батьківщина» – 7,5% та «За майбутнє» – 7,2%.

Як зазначають соціологи, практично всі ці партії за останній тиждень покращили свої результати.

Водночас партію «Наш край» підтримують 4,0% опитаних, Радикальну партію – 3,9%, «УДАР Віталія Кличка» – 3,0%, партію Шарія – 2,6%, ВО «Свобода» – 2,4%, партії «Голос», «Перемога Пальчевського», «Сила і честь» – по 1,6% респондентів, партію «Пропозиція» – близько 1%.

Сумарний рейтинг інших партій, які беруть участь у місцевих виборах та були включені до списку для дослідження, – 22,2%.

Соціологи зазначили, що сукупно до рейтингу потрапили 77 різних партій, з яких переважна більшість – місцеві партії, що балотуються в одну або кілька обласних рад.

Аудиторія опитування становила 5 тис. респондентів віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів). Помилка репрезентативності дослідження становить не більш як 1,4%.

Місцеві вибори в Україні: основні питання

  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес в рамках підготовки і проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • Відмовитися від балотування кандидат чи партія, яка його висунула, могли до 5 жовтня.
  • Тервиборчкоми мають утворити дільничні виборчі комісії до 9 жовтня.
  • Голосування відбуватиметься з 8:00 до 20:00 25 жовтня, а встановити його результати виборчкоми мають по 6 листопада.