Страсбург. 21 травня. УНІАН. Депутати Європарламенту хочуть зрозуміти аргументи нової української влади та опозиції.

Про це заявив власному кореспонденту УНІАН голова делегації Європарламенту по зв’язках з Україною Павель КОВАЛЬ.

“Спочатку всім цікаво познайомитися з поглядами двох основних політичних сил в Україні”, - сказав депутат.

Відео дня

Він зазначив, що саме тому депутати в ході засідання делегації вирішили запросити міністра закордонних справ України Костянтина ГРИЩЕНКА на засідання Комітету з питань закордонних справ Європарламенту, а також запросити на засідання делегації представників влади та опозиції, які опікуються питаннями євроінтеграції України.

“Ми хотіли б обговорити з К.ГРИЩЕНКОМ питання євроінтеграційних проблем України, звичайно, в контексті останніх подій в Україні, і у Верховній Раді, в тому числі, що стосується угоди між Україною та РФ про продовження термінів перебування Чорноморського флоту в Криму”, - сказав П.КОВАЛЬ.

Депутат зазначив, що на сьогодні в Україні відбулося багато нових подій, і члени Європарламенту хотіли б зрозуміти аргументацію, як влади, так і опозиції.

Разом з тим голова делегації по зв’язках з Україною відмовився коментувати останні повідомлення з України про згортання демократії та окремі заяви про утиски свободи слова.

“Ми хочемо познайомитися з ситуацію, я би не хотів так швидко формувати свою точку зору, ми маємо співпрацювати і з владою, і з опозицією, у нас є програми співпраці, тому ми маємо бути дуже обережними відносно політичної ситуації”, - сказав П.КОВАЛЬ.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня у Страсбурзі відбулося засідання делегації Європарламенту по зв’язках з Україною, в рамках якої депутати, зокрема, вирішили запросити міністра закордонних справ України Костянтина ГРИЩЕНКА, або віце-прем’єр-міністра Сергія ТІГІПКА на засідання Комітету з питань закордонних справ Європарламенту для проведення дебатів щодо нової політики українського уряду.