Брюссель. 25 лютого. УНІАН. Депутати від партії Батьківщина” Андрій Павловський та Олександр Бригінець спробували провести пікет біля будівлі Ради ЄС в Брюселі, де сьогодні відбудеться 16-ий саміт Україна-ЄС.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, депутати разом з групою підтримки розташувалися біля VIP-в’їзду до будівлі Ради ЄС з плакатами, в яких закликали до європейського вибору України та висловлювали заклики до свободи Юлії Тимошенко.
Через 30 хвилин з моменту початку пікету до пікетувальників підійшли представники бельгійської поліції і змусили їх згорнути акцію.
“Я разом з колегою Орлександлром Бригінцем, з активістами опозиційних партій приїхали до Брюсселя, щоб показати Януковичу, новішим європейським партнерам, що Україна по-перше, прагне в Європу, і це наш вибір, а по-друге, щоб звернули увагу з тими проблемами з вибірковим правосуддям з тим, що є політичні в’язні, є Юрій Луценко, є Юлія Тимошенко”, - розповів УНІАН А.Павловський.
“В нас забрали дипломатичні паспорти, і от не зрозуміло яка тут демократія. У нас в двох присутніх є дипломатичні паспорти у Андрія Павловського і в мене, то відповідно незрозуміло, яким чином діє демократія, якщо в людини можуть вилучити дипломатичний паспорт”, - повідомив УНІАН О.Бригинець.
“Нас попросили відійти в певне місце і наполягли, щоб ми згорнули пікет. В даному випадку нічого небезпечного і пікеті не було, було лише кілька людей, які стояли з плакатами”, - додав він.
Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Брюсселі відбудеться 16-ий саміт Україна-ЄС за участю Президента України Віктора Януковича.