Брюссель. 23 травня. УНІАН. Адвокат колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив депутатам Європарламенту про необхідність добитися звільнення Ю.Тимошенко до підписання угоди про асоціацію з ЄС. 
Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні під час виступу на засіданні Комітету з питань закордонних справ Європарламенту.
“Я часто чую тут про вибіркове правосуддя. Це не вибіркове правосуддя, це – політично вмотивоване переслідування найбільш небезпечного політичного опонента”, - сказав адвокат.
“І це має бути зупинено до підписання угоди про асоціацію”, - додав він.
С.Власенко наголосив, що виступав, як представник Ю.Тимошенко та лідера фракції “Батьківщина” в парламенті Арсенія Яценюка.
Він наголосив, що обидва лідери опозиції виступають за підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС. При цьому, адвокат висловив переконання в тому, що таке підписання має відбутися лише за умови дотримання офіційним Києвом спільних цінностей.
Як повідомляв УНІАН, Україна та ЄС розпочали переговори про угоду про асоціацію у 2007 році, завершили – у листопаді 2011 року. 30 березня 2012 року сторони парафували угоду.
12 грудня 2012 року Рада закордонних справ ЄС у своїх висновках по Україні заявила про готовність підписати угоди про асоціацію до кінця листопада цього року, коли у Вільнюсі відбудеться саміт “Східного партнерства” за умови рішучих дій та відчутного прогресу Києва в реформування виборчого законодавства, вирішенні проблеми вибіркового правосуддя, а також продовженні реформ в рамках Порядку денного асоціації.