Брюссель. 24 вересня. УНІАН. Представники країн-членів ЄС визначилися щодо процедури тимчасового застосування угоди про асоціацію з Україною.
Як повідомив власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі речник Постійного представництва Литви при ЄС Вікінтас Пугачаускас, відповідне рішення було схвалено на засіданні представників країн-членів ЄС в Брюсселі 23 вересня.
Згідно з цим рішенням, більша частина угоди зможе тимчасово застосовуватися одразу з моменту підписання.
За словами представника Литви, схвалене рішення стосується лише процедури тимчасового застосування угоди про асоціацію. Що ж до рішення про підписання угоди, то воно поки не схвалено.
Як повідомляв УНІАН, Україна та ЄС розпочали переговори про угоду про асоціацію в 2007 році, і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 року сторони парафували угоду.
10 грудня 2012 року Рада закордонних справ ЄС заявила про готовність підписати угоду про асоціацію з Україною за умови рішучих дій та відчутного прогресу у реформі виборчого законодавства, вирішенні проблеми вибіркового правосуддя та реформ у судовій сфері.
Підписання угоди може відбутися на Вільнюському саміті “Східного партнерства” 28-29 листопада цього року. Передбачається, що міністри закордонних справ країн-членів ЄС  розглядатимуть питання щодо підписання чи не підписання угоди з Україною на засіданні 21 жовтня.