УНІАНСтуденти-медики НМУ отримуватимуть стипендію, пообіцяли у МОЗ / УНІАН

У МОЗ пообіцяли не блокувати виплати стипендій студентам та зарплат викладачам НМУ ім.О.Богомольця. 

Як повідомили УНІАН у МОЗ, до відомства звертаються "викладачі та студенти з інформацією, що керівництво медуніверситету примушує студентів та науково-педагогічних працівників розпочати безстроковий всеуніверситетський страйк”.

Читайте такожАмосова заявляє, що Центр тестування МОЗ блокує працевлаштування випускників НМУ ім.Богомольця "Згідно з інформацією, усі навчальні корпуси зачинені, окрім фізико-хімічного корпусу, де буде розміщуватися “страйккомітет”. Також розповсюджується завідомо неправдива інформація щодо блокування Міністерством охорони здоров’я виплати стипендій та зарплат в НМУ. Звертаємося до студентів та викладацького складу університету не піддаватися на провокації та маніпуляції керівництва НМУ та не зривати навчальний процес", - наголосили у МОЗ.

Відео дня

У відомстві пояснили, що "згідно з принципами та практикою університетської автономії, університет самостійно проводить відповідні виплати з казначейських рахунків".

"Процедуру переказу коштів здійснює бухгалтерія університету. Керівництво університету, в особі проректорів, має усі необхідні повноваження для проведення виплат. МОЗ України з повагою ставиться до принципу університетської автономії та права на мирні зібрання. Водночас, зазначаємо, що основне завдання медичного університету — підготувати кваліфікованого лікаря, адже від його знань та умінь залежатиме здоров'я та життя пацієнтів. Наголошуємо на необхідності продовження навчання та підготовки до ліцензійних інтегрованих іспитів, адже згідно з графіком їх проведення 27 березня має відбутися КРОК 3 для лікарів-інтернів", - зазначили у МОЗ.

Читайте такожРектор Національного медуніверститету Амосова заявляє про ризик зриву теста "Крок 1. Стоматологія"Як повідомляв УНІАН, ректора НМУ ім.О.Богомольця Катерину Амосову відсторонено МОЗом від виконання повноважень. Нині працює комісія щодо непроведення ліцензійного інтегрованого іспиту «КРОК-1. Стоматологія» для студентів НМУ. Створена для перевірки комісія наразі опрацьовує матеріали, надані НМУ ім. Богомольця та Центром тестування.