Фото УНИАН

Медики попереджають. що переведення стрілок на годину вперед може негативно позначитися на здоров`ї людини.

Переведення годинників впливає і на фізичний, і на психологічний стан людини. Це може зумовлювати часовий стрес, в результаті якого відбувається короткочасний збій, - діасинхроноз. Це означає, що наш внутрішній біологічний час перестає синхронізуватися із зовнішнім часом. На психологічному рівні  стан діасинхронозу призводить до підвищеної стомлюваності, зниження працездатності, виникає емоційна нестриманість, дратливість, порушується сон.

Читайте такожПсихологи розповіли про симптоми депресії, що виникає після відпустки

Відео дня

Спостерігається порушення життєво важливого і генетично опосередкованого ритму "неспання - сон". Медики також констатують, що протягом перших п`яти діб після перекладу стрілок збільшується кількість викликів "швидкої допомоги" до хворих-сердечників. Можуть загостритися такі  поширені хвороби як, наприклад, гіпертонія, бронхіальна астма, виразкова хвороба шлунку, ряд ендокринних захворювань, ревматичні і інші захворювання.  

Це не є причиною всіх цих захворювань, але стрес, ним викликаний,  може стати поштовхом до загострення хвороб.

Також переведення стрілок впливає і на психологічний стан людини. Тут приєднується таке  захворювання як депресія. Стан уразливості і підвищеної стомлюваності зберігається протягом 10-14 днів. Людський організм  має великий запас міцності і здатний пристосовуватися.

Після того, як один раз ми перевели стрілки на годину, організм перебудовується на новий час за два тижні. На цей період потрібно  постаратися зменшити фізичні і моральні навантаження, як на роботі,  так і удома. Якщо є  можливість відкласти  якісь справи.

У перші дні, особливо в перші три дні, просто  необхідно дати організму більше сну: не лише прокидатися за новим часом вранці, а й вкладатися спати за новим часом, добре харчуватися, вживати вітаміни.